استفاده از سنگ از قدیم الایام برای نمای ساختمان بیشترین کاربرد را داشته است. نمای سنگی نه تنها کلاس و وجه فوق العاده ای به ساختمان می دهد بلکه به دلیل دوام و شادابی بیشتر نیز اغلب توجه بیشتری را به خود جلب می کند و عموم افراد ترجیح می دهند که نمای خانه خود را از سنگ انتخاب کنند.
نماهای سنگی انواع مختلفی دارند. برخی بصورت ساده در ساختمان کار گذاشته می شوند، برخی بصورت ترکیبی با سایر انواع نماها، برخی بصورت شکل دار ، برخی برش خورده و گاها بصورت تمام سنگ یک نما سنگی ایجاد می شود.
اما غالب ما در تعریف عام نمای سنگی ساختمان را به نماهایی اطلاق می کنیم که وجهه غالب نمای ساختمان را سنگ تشکیل داده باشد.
سنگ ها هر چند مقاومت بسیار بیشتری در مقابل باد و طوفان، کثیفی و ورود آلودگی در آن، فرسودگی کمتر، واکنش شیمیایی کمتر و فراوانی بیشتری دارند اما یک عیب مهم و حیاتی دارند و آن هم وزن بالای این نوع نما برای کاربرد در ساختمان می باشد. این موضوع بخصوص زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که سنگ نمای ما وزن بالایی داشته باشد و یا تغییرات آب و هوایی در محل زندگی ما بسیار زیاد باشد.
معمولا برای نمای سنگی ساختمان از سنگ های مرم، گرانیت، تراورتن، سند استون، لایم استون، استون، انکیس و ترا استون و یا حتی از انواع سنگ های آهکی و ... استفاده می شود که تمامی انواع این سنگ ها وزن زیادی دارند.
اما سنگینی سنگ ها برای نمای ساختمان تنها یکی از بعد های منفی نمای سنگی است. متاسفانه تجربه نشان داده است که سنگ ها خیلی سخت تر ملات را به خود می گیرند و مقاومت بالاتری برای چسبندگی به ساختمان دارند، لرزش ها و واکنش های شیمیایی و حتی گرمایشی و سرمایشی خیلی زودتر بر روی سنگ ها اثر می گذارد، لرزش سنگ ها نیز بر اثر نشست ساختمان، کارهای تعمیرکاری و یا حرکت خودروهای سنگین نیز اثر بسیار زیادی بر روی دوام و چسبندگی سنگ ها بر روی ساختمان دارد.
معمولا توصیه می شود برای بهتر نصب شدن سنگ نما ملات بهینه تری برای سنگ استفاده شود، پسندگی ملات بالاتر گرفته شود، از لبه ها و مهارهایی برای نگهداری سنگ استفاده کنیم و یا حتی در ارتفاعات زیاد از سنگ استفاده نکنیم.
اما به خوبی می دانیم که سنگ نمایی فوق العاده در ساختمان ایجاد می کند، راحت تر تمیز می شود، نسبت به فرسودگی مقاوم تر است، تاثیرات نور آفتاب و باران بر روی آن کمتر است و حتی راحت تر می توان آنها را تعویض کرد.
برای حل این مشکل اخیرا از تکنیک پیچ و رولپلاک نما ساختمان استفاده می شود. استفاده از پیچ و رولپلاک باعث می شود تمامی استرس ها و نگرانی های شما در خصوص تداوم ماندگاری، استادگی و چسبندگی نمای سنگی و مقاومت آن در برابر گرما و سرما به راحتی بر طرف شود.
فرآیند انجام کار پیچ و رولپلاک نما بدون داربست
همانگونه که گفته شد برای پیچ و رولپلاک نما استفاده از دلیر و مته و پیچ مناسب بسیار اهمیت دارد.
اما همیشه شرایط یکسان نیست و شرکتی که این کار را عهده دار می شود در ابتدا باید بررسی کند که کدام نوع پیچ و رولپلاک برای نما مناسب تر است.
در واقع باید اینگونه گفت که برای پیچ و رولپلاک نما همیشه یک پیچ مثلا ۷ و یا مته به عنوان مثال ۶ مناسب نیستند و گاهی استفاده از مته ۶ به راحتی باعث خرد شدن سنگ می شود.
دقت داشته باشیم که در نمای ساختمان اغلب از سنگ های مرمر، تراورتن، سنگ های گرانیتی و یا آجر های پخته شده استفاده می شود . این سنگ ها و آجرها توان ضربه پذیری بالایی ندارند بخصوص اگر قرار باشد از جایی انها را سوراخ کنیم.
بهترین روش برای سوراخ کردن و پیچ و رولپلاک نمای سنگی این است که سرعت سوراخ کردن بالا باشد، مته بسیار تند و مناسب باشد و ترجیحا اندازه درستی برای سوراخ کردن کار انتخاب شود.
معمولا برخی از راپل کاران حرفه ای برخی از سنگ ها را ابتدا با مته کوچک تر سوراخ و بعد با مته بزرگتر این سوراخ را گشادتر می کنند تا با وارد شدن مته بزرگ به یکباره در دل سنگ باعث شکستن و خرد شدن سنگ نشوند.
اما با احتساب ضخامت سنگ، ضخامت ملات و یا مصالح ساختمانی و حتی ضخامت سازه ساختمان باید سوراخ را در دیوار تعبیه کرد.
عموما اگر دیوار را دارای قطر ۱۰ سانتی متری بدانیم، ملات را ۲ سانتی حساب کنیم و سنگ ضخامت ۱٫۵ سانتی داشته باشد باید بدانیم که برای پیچ و رولپلاک کردن نما با این ترکیب باید ابتدا ضخامت سنگ و ملات را از طول مته باید کم کنیم و بعدا تقریبا به اندازه همان ضخامت سوراخی در دیوار داشته باشیم.
مثلا در مثال فوق باید یک سوراخ حدود ۶ تا ۷ سانتی متری در دیوار داشته باشیم تا سنگ به خوبی به دیوار اتصال داده شود مشروط به اینکه دیوار ساختمان ضخامت کافی داشته باشد.
برای انتخاب رولپلاک نیز باید رولپلاکی انتخاب شود که متناسب با قطر مته باشد. پیچ نیز باید به اندازه سوراخ تعبیه شده و از نوع گالوانیزه باشد تا بر اثر گذر زمان و بارندگی زنگ نزند و افت کیفیت پیدا نکند.
بهتر است برای پیچ کردن نما از پیچ گوشتی های برقی و شارژی استفاده شود تا به سرعت پیچ و رولپلاک را در دیوار قرار دهید.
برای پیچ و رولپلاک نما در ارتفاع زیاد معمولا بخصوص اگر نمای سنگی و با قطر و وزن زیادی باشد باید دو تا چند بند باز یا راپل کار با هم همکاری داشته باشند.
معمولا توصیه می شود که برای رعایت استاندارد پیچ و رولپلاک نما و مقاوم سازی نما بخصوص در ارتفاع بالا بهتر است در هر ۵۰ تا ۶۰ سانتی متر یک پیچ و رولپلاک تعبیه شود.
پیچ و رولپلاک سنگ گرانیت مرمر تراورتن رومی
سنگ های مرمر و یا گرانیت که سخت تر هستند ممکن است به دریل های از نوع هیلتی نیاز داشته باشند.
در نظر داشته باشید که کار در ارتفاع و نصب سنگ های ریخته شده نیز با همین اصول انجام می شود با این تفاوت که برای این کار باید ابتدا اندازه سنگ ها را مشخص و بعدا برش در روی زمین و یا یک سطح صاف زده شود و سپس سنگ برای نصب در مکان مورد نظر انتقال داده شود.
ذکر این نکته اهمیت زیادی دارد که پس از نصب و یا ترمیم نما با استفاده از پیچ و رولپلاک نما در هر قسمت از کار باید با استفاده از بهترین جنس بتونه متناسب با سطح کار، سوراخ ایجاد شده و روی پیچ به خوبی پوشش داده شود و حتی کار نقاشی و بعدا شستشوی نما نیز انجام شود تا نما حتی زیباتر و براق تر از روز اول خود را نشان دهد.
کار در ارتفاع بالا و بدون داربست تنها از عهده راپل کارهای حرفه ای و دوره دیده ساخته است. این افراد بدون در نظر گرفتن ارتفاع ساختمان و تنها با بررسی شرایط محیطی و ابزارآلات مورد نیاز کار را برای شما با کیفیت بالا انجام خواهند داد.
ضمانت و اجرای اصولی پیچ و رولپلاک نما ساختمان در ارتفاع بالا را تنها از کارشناسان ما در گروه راپل نما بخواهید . شرکت راپل نما با بهره مندی از کارشناسانی دوره دیده و حرفه ای و با پشتوانه بسیار زیاد در حوزه کار در ارتفاع و پیچ و رولپلاک انواع نما آماده ارائه خدمات برتر به شما مشتریان عزیز هستند.
پیچ و رولپلاک نما در بدون داربست
در این حالت گفته شد که باید یک بند باز و یا راپل کار، کار پیچ و رولپلاک کردن نما را عهده دار شود.
در این حالت راپل کار با استفاده از طناب و از بالاترین ارتفاع ساختمان به سمت پایین حرکت می کند و در هر منطقه که نیاز به اصلاح و ترمیم نمای ساختمان باشد با استفاده از تجهیزات سبک و قابل حملی که به دنبال خود دارد کار پیچ و رولپلاک نما را انجام می دهد.
افرادی که کار در ارتفاع را انجام می دهند و یا بند بازها نیاز به آموزش های فراوان دارند.
این افراد علی رغم اینکه باید از سلامت کامل جسمانی و روحی برخوردار باشند باید بتوانند به خوبی از بند یا طناب ها استفاده کنند، خود را به جهت های مختلف حرکت دهند،
کنترل خود و خونسردی خود را در ارتفاع حفظ کننده و به راحتی با استفاده از ابزارهایی مانند دلیر و پیچ گوشتی و چکش و … کار پیچ و رولپلاک کردن نما را در ارتفاع بالا به راحتی ولی با سرعت بالا انجام دهند.
در اصل تردیدی نیست که پیچ و رولپلاک نما بهترین راه برای ترمیم و اصلاح اغلب نماهای ساختمان می باشد. در نظر داشته باشیک که بیشترین نماهایی که بر اثر نشست و یا فرسودگی دچار آسیب می شوند نماهای سنگی و آجری و یا کامپوزیتی هستند.
این نما ها با استفاده از خدمات دقیق و حرفه ای پیچ و رولپلاک نما در هر زمان قابل تعمیر هستند و اگر به خوبی این کار انجام شود نما همانند روز اول دوباره سر زنده و سالم خواهد شد.